top of page

PORTFOLIO

BRANDING

Logo & branding

Groeialsondernemer

Voor Groenalsondernemer.nl ontwierp ik een logo, die er op het eerste gezicht heel strak en basic uitziet maar waar zeker een paar onderliggende wensen in verwerkt zitten. Een van de wensen was het uitbeelden van 'groei' en 'iets' van Leonardo Da Vinci erin verwerken. En dat in een strak logo.

Mijn proces begint met achtergrond informatie zoeken om te kijken met welke elementen ik aan de slag kan. Bijv. het feit dat Da Vinci alles in spiegelbeeld scheef of het bekende beeld waar je hem vaak op afgebeeld ziet. Door te schetsen en dingen uitproberen, ga ik de uitdaging aan. 

Verder heb ik gekeken naar huisstijl kleuren en fonts. Dit alles verwerk ik  in een huisstijlhandboek.

Huisstijl handboek

Boeckie

"BOECKIE is a sustainable clothing label who "create tops for women who are paving their own way, shaping culture, creating the future and inspiring their communities.' In opdracht van The Webshop Studio (TWS) kreeg ik de kans om samen met TWS een gehele nieuwe, frisse branding op te zetten BOECKIE.  Tijdens een ontwerp sessie zaten we samen met de opdrachtgever om hun wensen door te spreken. Samen TWS maakte ik dit brand boek waarin we keuzes samenvatte betreft logo design, kleur, fonts, illustratie, fotografie, social media en meer.

Logo & branding

Evry

Voor Evry was het belangrijk dat er meer één lijn getrokken werd met het gebruik van het logo en de huisstijl. 

De opdracht begon met het re-stylen van het logo. Deze mocht moderner, strakker, iets vrouwelijker maar vooral makkelijker in gebruik worden.

 

Ik heb gekeken naar het beeldmerk in combinatie met de kleur en font. Dit heb ik verwerkt in een uitgebreid huisstijl handboek met daarin naast logo, fonts en kleuren, ook het gebruik daarvan en elementen voor web en print. Zo kan het gehele bedrijf profiteren van één huisstijl.

Logo & branding

Yugro

Vanaf nul mocht ik de branding voor Yugro opzetten. Het project begon met een briefing waarna ik aan de slag ging met het logo ontwerp om daarna verder te gaan met het bedenken, uitwerken en ontwerpen van een geheel nieuwe huisstijl. 

De nieuwe huisstijl bundele ik samen in een huisstijl handboek waarin elementen zoals logo-, font-, kleur- en icoongebruik in uitgewerkt zijn.

Aan de hand van het nieuwe huisstijl handboek ging Thomas van Thomweb aan de slag met het ontwerp van de website. Binnen een korte periode leverden wij een geheel nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe website.

carmenhuisman-yugro-huisstijl.png
carmenhuisman-yugro-huisstijl-3.png
carmenhuisman-yugro-huisstijl-webdesign.
carmenhuisman-yugro-huisstijl-2.png
carmenhuisman-yugro-huisstijl-webdesign-

Branding

UniPartners

Voor UniPartners ging ik aan de slag met een 'opfrissing' van de huisstijl. Met een bestaand logo en bestaande huisstijl kleuren ben ik aan de slag gegaan.

Ik heb een voorstel gemaakt met daarin een advies hoe de bestaande elementen gebruikt kunnen worden in een nieuw jasje.

 

Zo hees ik hun beurswand, brochure, flyer, poster, roll-up banner, stickers, vacatures en visitekaartjes in een nieuw jasje.

 

Merkidentiteit en branding

van logo tot complete huisstijlen

Natuurlijk heb ik nog meer bedrijven geholpen met het ontwerp van een logo. Mijn portfolio loopt uiteen van verschillende bedrijven: van koren tot webshops en van stichtingen tot bureaus.

Bij elke logo en elke huisstijl waar ik aan begin, ga ik eerst met jou in gesprek. Wat zijn de wensen, wie is de doelgroep en wat wil jouw merk uitstralen. Vanuit daar denk ik graag mee, geef ik advies en ga ik aan de slag. Een logo is niet zomaar een tekst of zomaar een beeldmerk.... Een logo spreekt voor jouw bedrijf. Een logo laat zien wie je bent. Een logo zorgt voor herkenbaarheid. 

Is jullie bedrijf toe aan een re-styling? Een nieuw logo of eindelijk een huisstijl handboek zodat het gehele bedrijf zorgt voor één visuele eenheid. Ik help jullie graag! 

bottom of page