Carmén

Huisman

Liefde voor papier en karton. Ik ben dol op zaterdag-dorp-dag, lekkere thee, reizen,

op avontuur met de camperbus, dagjes uit, vriendinnen en films kijken.

Liefde voor mijn werk.

 

Het werken als freelancer is iets wat ik met veel plezier doe. Waarom? Misschien een cliché antwoord maar vanwege de vrijheid. De vrijheid om jezelf als ondernemer te ontdekken, om voor verschillende bedrijven te werken, om fouten te maken en om op je eigen tempo en je eigen manier succesvol te worden. Sinds ik in 2015 begon als freelancer, is het leven één groot avontuur. Een avontuur met pieken en met dalen. Maar hoe de wind ook staat, uiteindelijk loop je door en kom je weer nieuwe mensen en kansen tegen. Als grafisch vormgever doe je zoveel meer dan 'alleen vormgeven'. Ik luister naar verhalen, ik probeer ze te begrijpen en om te zetten in ontwerpen. Samen maken we een product.

En over producten gesproken... ook in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met ontwerpen. Als ik geïnspireerd ben, dan kan ik binnen een dag een nieuwe collectie maken. Al deze collecties bied ik aan in mijn webshop. Samen met mijn beste vriendin Madicke geven we onze creativiteit door in workshops. Tijdens deze workshops leren we mensen kennen, helpen we ze en inspireren we ze. 

Het is dan ook niet voor niets dat mijn slogan luidt: explore, create & inspire.

Mijn werk ruimte

 

'Ooit' begon ik aan een bureau in de woonkamer. Werk en privé in één ruimte. Toen we verhuisden naar een grotere flat kreeg ik de kans om het kleinste kamertje in huis om te toveren tot een fijne werkplek. Met 2 kleine bureaus kon ik werken én knutselen. Binnen een jaar had ik al zoveel ideeën en spullen verzameld dat we besloten dat ik naar een grotere kamer kon verhuizen. Ik deelde de kamer met de was en winterjassen maar ik mocht niet klagen! In die tijd zetten vriendin Madicke en ik ook onze workshop op, die we hielden in de kelder van mijn ouders. In 2018 kwam alles samen toen mijn vriend en ik besloten dat we ons huis werkvrij wilden maken. Onze beide ondernemingen zijn toen verhuisd naar een fijn pand in Hazerswoude-Dorp. In eerste instantie deelde we samen één ruimte, maar ruim een jaar later in 2019 besloot ik te verhuizen naar de etage boven ons kantoor. Nu delen we één bedrijfsunit waar we beide met veel plezier werken en aan het einde van de dag de deur dicht kunnen trekken en naar huis kunnen gaan.

 

In mijn kantoor heb ik ruimte voor workshops tot 12 personen, leid ik grafische stagiaires op en heb ik de ruimte om mijn webshop producten aan te bieden en ontwerp sessies te houden. Maar het beste van alles: het uitzicht op de weilanden,

de rust en de mogelijkheid om even te wandelen in de natuur als ik inspiratie nodig heb. Je bent van harte welkom!

School & werk

 

Dat ik 'iets' creatiefs zou gaan doen, dat wist ik al vroeg. Ik was als kind altijd al druk met knutselen, fotograferen en tekenen. Toen ik in 2010 mijn havo diploma haalde, kon ik alle kanten op. Ik koos voor de HBO opleiding Communicatie en Media Design op de Hogeschool Utrecht. Meer veel plezier heb ik deze opleiding 4 jaar later afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd als visual designer en ben ik afgestudeerd als concept designer.

 

Na mijn studie heb ik een korte periode fulltime gewerkt als dtp'er bij een bank. Daarnaast was ik bij mijn afstudeerbedrijf blijven plakken als freelancer om mijn scriptie om te zetten in een écht product. Vanuit deze kans rolde ik in het freelance leven. Ik kreeg de kans parttime te gaan werken bij een online marketing bedrijf als designer en daarnaast mijn freelance werkzaamheden uit te breiden.

 

In 2016 maakte ik de keuze om fulltime als freelancer verder te gaan. Met veel plezier werk ik sindsdien aan allerlei soorten opdrachten.