top of page
Studio Mamengo Carmen 38_edited_edited.jpg

Carmén

Huisman

Negen jaar ondernemer. Mama van Mylo.
Houdt van papier en karton. Altijd creatief bezig.
Dol op zaterdag-dorp-dag. Gek op thee. Houdt van zonvakanties en lekker 'lummelen'.

Studio Mamengo Carmen 00-1_edited.jpg
Studio Mamengo Carmen 00.jpg

Liefde voor mijn werk.

 

Al meer dan 9 jaar werk ik met veel plezier als freelance grafisch designer. Waarom? Misschien een cliché antwoord maar vanwege de vrijheid. De vrijheid om jezelf als ondernemer te ontdekken, om voor verschillende bedrijven te werken, om fouten te maken en om op je eigen tempo en je eigen manier succesvol te worden. Sinds ik in 2015 begon als freelancer, is het leven één groot avontuur. Een avontuur met pieken en met dalen. Maar hoe de wind ook staat, uiteindelijk loop je door en kom je weer nieuwe mensen en kansen tegen. Als grafisch vormgever doe je zoveel meer dan 'alleen vormgeven'. Ik luister naar verhalen, ik probeer ze te begrijpen en om te zetten in ontwerpen. Samen maken we een product.

En over producten gesproken... ook in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met ontwerpen. Als ik geïnspireerd ben, dan kan ik binnen een dag een nieuwe collectie maken. Al deze collecties bied ik aan in mijn webshop. Samen met mijn beste vriendin Madicke geven we onze creativiteit door in workshops. Tijdens deze workshops leren we mensen kennen, helpen we ze en inspireren we ze. 

Het is dan ook niet voor niets dat mijn slogan luidt: explore, create & inspire.

Mijn werk ruimte
 
'Ooit' begon ik aan een bureau in de woonkamer. Werk en privé in één ruimte. Toen we verhuisden naar een grotere flat kreeg ik de kans om het kleinste kamertje in huis om te toveren tot een fijne werkplek. Met 2 kleine bureaus kon ik werken én knutselen. Binnen een jaar had ik al zoveel ideeën en spullen verzameld dat we besloten dat ik naar een grotere kamer kon verhuizen. Ik deelde de kamer met de was en opslag maar ik mocht niet klagen! In die tijd zetten vriendin Madicke en ik ook onze workshop op, die we hielden in de kelder van mijn ouders. In 2018 kwam alles samen toen mijn vriend en ik besloten dat we ons huis werkvrij wilden maken. Onze beide ondernemingen zijn toen verhuisd naar een fijn pand in Hazerswoude-Dorp. In het begin deelde we samen één ruimte, maar ruim een jaar later in 2019 besloot ik te verhuizen naar de etage erboven. Zo had ik mijn eigen kantoorruimte om mijn webshop en de workshops te laten groeien. In die tijd hebben meerdere stagiaires bij mij gelopen en hebben we een hoop creatieve workshops mogen geven. 

Medio 2021 hebben we ons kantoorpand opgezegd en verhuisden mijn vriend en ik naar onze eigen koopwoning waar ik nu de luxe heb
 van een ruim kantoor aan huis. Vanuit hier werk ik met veel plezier aan mijn opdrachten. 

School & werk

 

Dat ik 'iets' creatiefs zou gaan doen, dat wist ik al vroeg. Ik was als kind altijd al druk met knutselen, fotograferen en tekenen. Toen ik in 2010 mijn havo diploma haalde, kon ik alle kanten op. Ik koos voor de HBO opleiding Communicatie en Media Design op de Hogeschool Utrecht. Meer veel plezier heb ik deze opleiding 4 jaar later afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd als visual designer en ben ik afgestudeerd als concept designer.

 

Na mijn studie heb ik een korte periode fulltime gewerkt als dtp'er bij een bank. Daarnaast was ik bij mijn afstudeerbedrijf blijven plakken als freelancer om mijn scriptie om te zetten in een écht product. Vanuit deze kans rolde ik in het freelance leven. Ik kreeg de kans parttime te gaan werken bij een online marketing bedrijf als designer en daarnaast mijn freelance werkzaamheden uit te breiden.

 

In 2016 maakte ik de keuze om fulltime als freelancer verder te gaan. Met veel plezier werk ik sindsdien aan allerlei soorten opdrachten.

Studio Mamengo Carmen 21.jpg
bottom of page