top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Creativiteit kent geen tijd

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, ben ik ook in mijn vrije tijd graag creatief bezig. Creativiteit kent geen tijd. Een paar jaar geleden ontmoette ik Madicke. Samen met haar ben ik in 2017 aan een nieuw creatief avontuur begonnen: het geven van workshops, het ontwerpen van eigen producten en het verkopen van deze producten op markten. Wist je dat we de workshop en markten allemaal in onze vrije tijd doen naast ons fulltime werk? Omdat vandaag haar verjaardag is, wil ik in deze blog graag vertellen over onze reis tot nu toe en onze toekomst dromen. Veel lees plezier!


Samen een creatief dagje uit

Als de dag van gisteren kan ik mij nog herinneren hoe onze creatieve samenwerking begon. Op 25 februari 2017 volgden we samen een creatieve workshop. Hoe ik de datum zo goed onthoud? Dat is heel makkelijk, ik was die dag precies 2 jaar werkzaam als freelancer en ik heb tijdens de workshop ook een kaartje gemaakt met een 'hoera-2jaar-freelancer' tekst erop. In de auto op weg naar huis zaten we toch een beetje teleurgesteld in de auto. De workshop was niet wat we verwacht hadden, dit konden wij toch ook (en misschien wel beter)? Zo gezegd, zo gedaan want de weken die volgden brainstormden we wat af. Hoe kunnen we nou een workshop programma opzetten waar mensen wat leren (theoretisch) maar ook gelijk dit kunnen omzetten naar de praktijk (praktisch). En na wat schetsen en uitproberen, hadden we opeens een workshop boekje ontworpen die als rode draad dient tijdens een workshop.


Onze eerste workshop

En op 30 april 2017 was het zover: onze eerste workshop. En wat voor workshop, namelijk een vrijgezellenfeest voor 12 dames. Met de zenuwen in onze buik gaven we onze eerste workshop, maar wat hadden we een fantastische middag. Het eerste jaar gaven we de workshop in de kelder bij mijn ouders thuis tot ik in 2018 mijn werkkamertje verhuisde naar een eigen kantoor.


In onze vrije tijd zitten we vaak samen wat te schetsen of gaan we samen op pad. Ik was in 2016 al begonnen met mijn eigen webshop nadat ik wat kaartjes en tasjes had ontworpen en stond op markten om mijn producten te verkopen. Op een avond stond ik bij een locale Ladies Night en Madicke bood aan te helpen. En zo rolden we samen een nieuwe wereld in: een wereld van samen nieuwe collectie bedenken en ontwerpen en deze ook verkopen op markten en beurzen.


We zijn nu ruim 2 jaar verder en we kijken -als ik voor ons mag spreken- met veel plezier terug op de afgelopen jaren. En leek mij leuk om even terug te kijken wat we in die 2 jaar bereikt hebben:

 
Onze nieuwe workshopruimte

Workshopruimte

In maart 2018 ben ik met bureautje uit een slaapkamer verhuist naar een eigen kantoorruimte. Deze ruimte heb ik zo uitgekozen, dat Madicke en ik daar ook workshop kunnen geven. Ik heb nu een grote ruimte die ik in tweeën gesplitst heb: aan de ene kant kan ik werken aan zakelijke opdrachten en aan de andere kant kunnen we workshop geven en staan de producten uit de webshop. Handig om snel bestellingen klaar te maken of als mensen na de workshop nog wat willen shoppen!

 

Flamingo kaart

Webshop

Ook de webshop is aanzienlijk gegroeid. Wist je dat Madicke echt helemaal dol op flamingo's is en dat alle kaartjes met een flamingo in de webshop haar idee was? Zo drukt zij haar stempel op een nieuwe collectie! Sinds kort hebben wij naast kaartjes en tasjes ook invulboeken. Een spannende stap voor ons. Zo hebben wij schoolfotoboeken, vriendinnenboeken en vriendenboekjes ontworpen.
 
Swanmarket @ Antwerpen

Markten

De afgelopen 2 jaar hebben wij verschillende markten en beurzen uitgeprobeerd. Naast dat we natuurlijk gewoon aan het werk zijn die dagen, is het voor ons ook een dagje samen uit. Even lekker bijkletsen, samen een hapje eten en peilen wat de collecties doen bij het publiek. Zo staan we op markten, beurzen, ladies nights, open dagen, etc. Afgelopen zomer zijn we een lang weekend naar Antwerpen geweest. Zo stonden we op een creatieve markt middenin de stad. Dat was wel een echte beleving. Verder genoten we van lekker eten en slenteren door de stad.

 

En we zijn nog lang niet klaar. Onze droom? Ooit een eigen winkel openen vol met eigen ontworpen producten. Tot die tijd houden we onze ogen en oren open voor nieuwe ideeën, ontwerpen we nog meer collecties en halen we plezier uit het geven van workshops.


Lieve Madicke, deze blog is speciaal voor jou! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Bedankt voor al je creativiteit, je hulp en je enthousiasme. En proost op nog vele jaren vol met vriendschap en creativiteit.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page