top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Een grafische snuffelstage

Sinds 13 april 2018 ben ik officieel een erkend stagebedrijf. Wat inhoudt dat ik stagiaire van de opleiding MBO Mediavormgeving een stage mag aanbieden. Sinds die tijd heb ik havo stagiaire Yvanna (totaal 2 weken), MBO stagiaire Melissa (5 maanden fulltime) en MBO stagiaire Sterre (5 maanden fulltime) naast mij op kantoor gehad. De vakantie is weer voorbij en dat betekent: tijd voor een nieuwe stagiaire. Aangenaam is dit Shannon.

Shannon zit in 4 vmbo en zit op het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. De komende 4 maanden loopt zij elke donderdag een dagje mee.


Wat leer je tijdens een stage?

De meiden die tot nu toe bij mij stage hebben gelopen, hadden alleen maar één doel: beter worden in de ontwerp programma's en nog veel meer leren over het ontwerpen. Dan zit je bij mij aan het juiste adres.


Alle stagiaires krijgen de verantwoordelijkheid over de webshop en de workshop content. Dit betekent dat zij dit helemaal eigen maken. Het begint met het bekend worden met de producten wat we daarna uitbreiden naar social media content bedenken én ontwerpen, het ontwerpen van een eigen collectie, het fotograferen van deze collectie, het helpen bij workshops en het onder de aandacht brengen hiervan. Ook het opzetten en ontwerpen van nieuwsbrieven en agenda's horen hierbij. Een uitgebreid takenpakket dus. Er is veel ruimte voor creatieve ideeën, samen brainstormen en gewoon lekker proberen. Bij ontwerpen hoort ook fouten maken en dingen uitproberen. Hoe leuk is het als je iets tastbaars achterlaat bij het einde van je stageperiode?


Er is veel ruimte voor creatieve ideeën, samen brainstormen en gewoon lekker proberen.

Shannon is hier tot het einde van het jaar. Ben jij zelf opzoek naar een creatieve stage en lijkt het jou leuk om bovenstaande taken op te pakken? Stuur mij gerust een mailtje.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page