top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Foto- en videoklussen: spontaan en vol passie!

Ruim 5 jaar geleden begon het grote freelance avontuur voor mij. En ondanks dat ik met veel passie en liefde elke dag concepten mag bedenken en ontwerpen, begon het 5 jaar geleden met nóg twee werkzaamheden: fotograferen en video's maken. In deze blog blik ik graag met je terug naar het moment dat ik de keuze maakte om deze werkzaamheden 'stil te leggen' én vertel ik je alles over het moment dat ik het weer helemaal oppakte! Veel lees plezier.


Laten we eens een sprong terug in de tijd maken. Ik denk dat ik net klaar was van de HAVO toen ik van mijn ouders mijn eerste echte camera cadeau kreeg: een Canon 1000D. Daarvoor sleepte ik altijd rond met de camera's van mijn ouders; in het begin nog zo'n eentje met rolletjes die ik dan bij de Hoogvliet dan liet ontwikkelen tot later een compacte digitale camera met klein SD kaartje erin. Fantastisch vond ik het. Ik nam hem dan ook altijd mee. Ik heb dozen vol en ook mijn harde schijf staat dan ook vol met foto's van huisdieren, vriendinnen, zelfportretten en vakantiefoto's. En toen kwam dat mooi cadeau: mijn eerste spiegelreflex camera. Wat een cadeau zeg! Die vakantie gingen we naar Barcelona en uiteraard ging de camera mee; van bloemen tot landschappen en van mijn ouders tot 'selfies'. De camera werd goed uitgetest!

En toen was het moment opeens daar: mijn eerste spiegelreflex camera. Wat een cadeau zeg!

Tijdens mij studie heb ik de camera veel gebruikt voor schoolprojecten; van foto opdrachten tot het maken van foto's van mijn projecten. Later in mijn studie merkte ik dat ik ook behoefte kreeg om een filmfunctie te hebben. Zo kregen wij op school ook video opdrachten, waarbij ik vaak moest terug vallen op de gehuurde camera's van school. Ik kan mij nog goed herinneren dat we een opdracht kregen om een videoclip te maken. Mijn mond viel open toen ik een videoclip zag van een paar klasgenoten van mij. 'Met mijn spiegelreflex camera gemaakt!' was het antwoord op mijn vraag met welke camera zij dit gefilmd hadden. Ik begon mijn zoektocht en ik denk dat ik rond mijn derde studiejaar de Canon 600D kocht. Ook toen waren familieleden, vriendinnen en huisdieren aan de beurt om op de foto én video te gaan. Van verjaardagsvideo's tot fotoshoots voor vrienden en familie, ik wilde het allemaal uitproberen!


Een paar foto's uit mijn toenmalige portfolio.


Na mijn studie ben ik vrij snel aan de slag gegaan als freelancer. Toen ik naar de KvK ging om mijn bedrijf in te schrijven, voelde het goed om mij niet alleen als grafisch designer maar ook als fotograaf/videograaf in te schrijven. In het begin deed ik alles: concepten bedenken, uitwerken, ontwerpen, illustreren, fotograferen en video's maken. Veel te veel eigenlijk voor een 'beginner'. Ik wilde mij meer specialiseren op één ding; ik wilde groeien én investeren. Maar ik kon dat niet op álle gebieden (tegelijkertijd) doen. Ik maakte de keuze om mij volledig te richten op het bedenken van concepten en het ontwerpen. Ik investeerde in een goede computer en haalde de foto- en videodiensten van mijn website. Alleen op aanvraag nam ik nog foto- en videoklussen aan. En zo gingen er toch een aantal jaar voorbij...


Deze foto's maakte ik op aanvraag tijdens het 10 jarig bestaan van Visspecialist Sluizeman. Bekijk het hele album hier.


... tot ik opeens verschillende aanvragen kreeg voor zakelijke foto- en videoklussen. Wat een toeval want vlak voor deze aanvragen, had ik besloten te investeren in een nieuwe camera. Mijn droomcamera: de Canon 5D met een 24-70mm 2.8f lens. Op deze aanvragen heb ik natuurlijk direct 'ja!' gezegd. Ik was het fotograferen en video's maken nooit uit het oog verloren. Zo maak ik elke maand foto's en video voor mijn eigen webshop bijvoorbeeld voor in de webshop of om te posten op social media.

Ik hou van spontaniteit en passie in mijn beelden, denk aan iemand die met veel plezier en liefde zijn werk aan het doen is. Niks geforceerd; gewoon op gevoel.

Op het moment dat ik met mijn camera bezig ben, dan ben ik even weg achter mijn computer en voel ik mij vrij om mijn creativiteit op een andere manier in te zetten. Ik hou van spontaniteit en passie in mijn beelden; denk aan iemand die met veel plezier en liefde zijn werk aan het doen is. Niks geforceerd; gewoon op gevoel. Ik probeer dit altijd in mijn foto- en videowerk terug te laten komen. Het liefst zou ik onzichtbaar zijn om zo de meest pure en spontane beelden te kunnen schieten.Deze leuke in-actie foto's maakte Sandra van Streng Growers. Ik ging aan de slag met het maken van sfeer-, team- en portretfoto's. De foto's kun je hier bekijken!


De liefde voor fotograferen en video's maken is nooit weggegaan en met veel plezier wil ik weer met foto- en videoklussen aan de slag. Zo staan er nog verschillende video en fotografie klussen op de planning waar ik nu al naar uit kijk! In de volgende blogs laat ik je graag de eindresultaten zien! Mijn stijl? Persoonlijk, spontaan en passie. Ben jij benieuwd of jouw project aansluit bij mij? Stuur dan gerust een mailtje naar carmen@carmenhuisman.nl.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page