top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Speciale gelegenheid, uniek kaartje

Het is feest! Bijvoorbeeld omdat je net 'ja!' hebt gezegd op de vraag of je met de liefde van je leven wilt trouwen of omdat jullie een kleine meid of knul verwachten. Wat de gelegenheid ook is, deze momenten vragen om een persoonlijk en uniek kaartje. Je kunt een hoop verschillende soorten en maten kaarten vinden. Maar zoek je nou écht iets unieks én wil je samen aan de slag gaan, lees dan vooral verder! Veel lees plezier.


Correctierondes, contactmomenten en frustraties. Mijn klanten weten vaak wel wat ze willen, of in ieder geval dat denken ze. "We willen graag een roze kleur, maar niet té babyroze. Wel stoer maar niet te fel." In dat geval kan ik met allerlei voorstellen komen, maar het is veel efficiënter (en makkelijker) om samen aan tafel te zitten. We kunnen de perfecte kleur roze kiezen en ik kan jullie direct vertellen waarom iets wél of juist niet werkt. De ene kleur roze is de andere kleur niet (naast het feit dat er ontzettend veel verschillende varianten roze zijn!). En dat is eigelijk hetzelfde verhaal als met lettertypes. De ene speelse letter is de andere niet. En daarom bied ik speciale Ontwerp Sessies aan. In deze blog vertel ik je daar graag meer over.

We kunnen de perfecte kleur roze kiezen en ik kan jullie direct vertellen waarom iets wél of juist niet werkt.

We weten de naam nog niet!

Een Ontwerp Sessie zegt het eigelijk al: in deze sessie gaan we samen ontwerpen. Deze sessies zijn speciaal gericht op het ontwerpen van een kaart. Ik bied ook Brainstorm Sessies aan speciaal voor (beginnende) bedrijven. Maar goed, terug naar de Ontwerp Sessie. Het idee is om binnen 3 uur een kaart te ontwerpen. De stellen die ik tot nu toe heb geholpen, weten vaak al wat het geslacht wordt en soms zelfs al de naam. Weet je dit nog niet of is het nog niet zeker? Geen probleem. We gebruiken gewoon een andere naam of een naam die in de buurt komt (bijvoorbeeld als je weet dat de naam sowieso met de letter 'G' begint, dan kunnen we gericht zoeken naar een mooie letter G). Dit geldt ook voor trouw- en feestkaarten. Als er nog informatie ontbreekt, dan houden we hier gewoon rekening mee.


Wat gaan we in zo'n Sessie doen?

We beginnen met een kopje koffie en thee om elkaar iets beter te leren kennen. Daarna gaan we aan de slag. De basis is het formaat van de kaart. Wordt het een enkele kaart of mag hij gevouwen zijn. Ik heb voorbeelden van verschillende formaten. Ook heb ik verschillende papierstalen zodat we de papiersoort kunnen bepalen. Niet elk ontwerp komt even mooi uit op bepaalde papiersoorten. We stemmen dus het ontwerp af op het formaat en de papiersoort. Ik kan nu gelijk een prijsopgaaf maken wat de drukkerskosten worden. Hier kunnen we dan samen in schuiven en de mogelijkheden bespreken (bijvoorbeeld goudfolie, zilverfolie, enveloppen in het juiste formaat en papiersoort en sluitstickers). Dan is het tijd om te ontwerpen! We gaan een stijl bepalen. Als jullie het leuk vinden dan mogen jullie (voordat jullie komen) een moodboard maken (bijv. op Pinterest). Zo kan ik direct de sfeer zien wat jullie in gedachten hebben. Aan de hand van kleuren, letters en elementen bouwen de de kaart op.

Als jullie het leuk vinden dan mogen jullie (voordat jullie komen) een moodboard maken (bijv. op Pinterest). Zo kan ik direct de sfeer zien wat jullie in gedachten hebben.

En dan?

Dan zijn er twee opties. Optie één is dat we de kaart gelijk bestellen. Dit heeft als voordeel dat er een gratis proefdruk bij komt én (handig: voor als je zwanger bent!) dat de drukker al van de bestelling af weet. Even concreet: We bestellen de 'nog niet af' kaart en jullie ontvangen een proefdruk. Als die oké is, dan is het wachten tot de kleine geboren wordt of tot alle informatie klopt en jullie akkoord geven. Zodra ik een mailtje (of appje) van jullie ontvang met alle informatie voor op de kaart, pas ik de kaart aan en geef ik en seintje aan de drukker. Die weet precies wat er moet gebeuren en kan direct aan de slag. Optie twee is dat jullie de concept versie van de kaart thuis nog even bekijken. Jullie kunnen dan kiezen om later de kaart te bestellen (eventueel ook met proefdruk).

 

Foto's hierboven: v.l.n.r. Geboortekaartje Felix (incl. vogelillustratie), Trouwkaarten (incl. 2 formaten + enveloppen + sluitstickers) en Geboortekaartje roze met goudfolie (incl. enveloppen + sluitstickers)

 

Kaartjes om trots op te zijn

De afgelopen jaren heb ik al aardig wat kaartjes mogen ontwerpen, ze hangen allemaal bij mij op kantoor. Bij elke kaart weet ik nog precies met wie ik aan de tafel zat om samen het kaartje te ontwerpen. Elke kaart heeft zijn eigen verhaal. Mag ik jouw kaartje ook aan mijn portfolio toevoegen? Kijk dan hier voor meer informatie zoals prijzen of neem contact met mij op.

Bij elke kaart weet ik nog precies met wie ik aan de tafel zat om samen te ontwerpen. Elke kaart heeft zijn eigen verhaal.

17 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page