top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Webdesign: website voor Togethr

De afgelopen weken zijn Thomas van Thomweb en ik druk bezig geweest met het vormgeven en bouwen van een complete website voor Togethr. Onze eerste grote klus samen. In de blog van deze week neem ik je graag mee naar dit project en de samenwerking tussen Thomas en mij.

Thomas van Thomweb

De klus begon via Noor van Virtual Heroes. Zij benaderde mij nadat ze mij had gevonden op Instagram. Een van haar klanten, Togethr, wilde graag een nieuwe website. Met veel plezier hebben wij dit project opgepakt. Tijdens dit project hebben we verschillende fases doorlopen, ik neem je graag mee door deze fases:


1. Briefing

Elke opdracht begint bij een briefing met daarin: wie is de klant, wie is de doelgroep, wat wilt de klant en wat is het doel van wat er gemaakt moet worden. Aan de hand hiervan krijgen wij een goed beeld van het project en het doel.


Aan de hand van een briefing krijgen wij een goed beeld van het project en het doel.

2. Moodboard

De huidige huisstijl kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarom ging ik aan de slag met het vormgeven van een nieuwe, moderne huisstijl en het updaten van het logo. Al deze ideeën verwerkte ik in een moodboard. Dit moodboard was de rode draad van het project: iedereen die mee deed aan het project (de tekstschrijver, de fotograaf, de webdesigner, etc.) moest de sfeer kunnen proeven en precies weten welke elementen zij konden gebruiken.


3. Eerste schets website

Omdat de website helemaal custome made is ontworpen, begon ik in Photoshop met het ontwerpen van de pagina's. In totaal ruim 8 unieke pagina's waar alle elementen in terug moesten komen. Voor de schets waren een groot deel van de teksten al gereed en door het gebruik van tijdelijke stockfoto's kwamen de schetsen echt tot leven.


4. Feedback

Uiteraard hoort bij ontwerpen ook feedback. Na een paar aanpassingen kon ik de pagina's overdragen aan Thomas die zijn tanden in het bouw gedeelte ging zetten.


5. Website bouwen

In deze fase ligt het project bij Thomas die alle pagina's omzet naar een online, werkend ontwerp. De website is gebouwd in Wordpress zodat Noor de website later nog kan voorzien van nieuwe teksten en foto's. En terwijl Thomas druk bezig was met het bouwen van de website, ontwierp ik de nieuwe visitekaartjes geheel in de nieuwe huisstijl.


6. Feedback

Ook in deze fase hoort feedback, deze feedback momenten deden we telefonisch of via Skype. Dit praat een stuk makkelijker. Samen namen we de feedback door en streepten we af wat gedaan was en maakten we een lijst met alles wat er nog moest gebeuren. We werden nauw samen en vinden het belangrijk om de klant op de hoogte te houden.


We werden nauw samen en vinden het belangrijk om de klant op de hoogte te houden.

7. Testen

Natuurlijk testen we met z'n alle ook of de website goed draait op alle devices. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hele boel verspringt als we de website op een andere resolutie scherm openen. Ook zorgen we dat de website goed vindbaar is in Google en aan alle eisen voldoet.


8. Opleveren

En dan is het zover: de website is af!Met trots kijken we terug op een geslaagd project. Wat we natuurlijk samen gevierd hebben met een heerlijk stuk appeltaart. Ben jij ook opzoek naar een unieke website? Of wil je graag advies betreft je huisstijl? Thomas en ik helpen je graag met al je online en offline vragen. Meer info kun je hier vinden. Ben je benieuwd naar de website? Bekijk deze dan hier.


9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page