top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Werken op locatie

Een eigen werkplek is een fijne luxe als ondernemer. Mijn werkplek heb ik helemaal ingericht zoals ik dat fijn vind. Vanaf mijn bureau kijk ik uit over de weilanden en de geitjes naast mijn raam. Aan het einde van de dag trek ik de deur achter mij dicht en rijd ik in een kleine kwartiertje naar huis. Toch werk ik niet altijd in mijn kantoor. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn verschillende werkgerelateerde plekken. Veel lees plezier.


Kennismakingen

De eerste situatie is misschien wel een beetje voor de hand liggend, namelijk kennismakingen. Een (nieuwe) opdrachtgever ontmoet ik altijd eerst graag face-to-face. Onder het genot van een kopje thee of koffie kom ik graag meer te weten over de opdrachtgever en de opdracht. Een gezicht achter de opdracht, dat maakt het persoonlijk. En ik snap ook dat opdrachtgevers mij ook eerst willen ontmoeten. Voor dit soort kennismakingen rijd ik naar de (potentiële) opdrachtgever toe. Waar maakt niet uit. Ik ben zelfs een keer naar Limburg gereden om een opdrachtgever te ontmoeten voordat ik vanuit mijn eigen kantoor aan de opdracht begon (Win-win, want hier plakte ik dan gelijk een weekendje-weg aan vast).

Als ik op de locatie van de opdrachtgever zit, kan ik snel schakelen met de rest van het team.

Deadlines

Soms zijn er strakke deadlines en is snel schakelen nodig. Als ik op de locatie van de opdrachtgever zit, kan ik snel schakelen met de rest van het team. Vooral als er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Zo heb ik eens een grote presentatie ontworpen waarbij zowel het marketingteam als het sales team nauw bij betrokken waren. Door de slides samen door te nemen, kon ik het helemaal op maat en passend bij het verhaal ontwerpen.


Op locatie aan het werk @ Rootsmann
Op locatie aan het werk @ Rootsmann

Een andere wereld

Bij een van mijn opdrachtgevers werk ik altijd op hun redactie, namelijk bij de krant. Zodra mijn werkdag (of moet ik zeggen werkavond) begint, stap ik even een andere wereld in. Een wereld waarin ik op dat moment deel uitmaak van een team, met een leidinggevende en collega's. Een team dat niet alleen alles op alles zet om de deadline van die avond te halen, maar het ook belangrijk vindt om te kletsen, te lachen en van elkaar te leren.


Connecten met een product of dienst

Hoe kun je een bedrijf beter leren kennen dan wanneer je op de werkvloer rondloopt. Door op een locatie te zijn, kun je je echt connecten met een product of een dienst. Tot begin dit jaar werkte ik elke zaterdag met mijn freelance collega Lisa bij een meubelbedrijf. We kwamen 's ochtends aan, maakten de showroom gereed, ontvingen en adviseerden klanten, zetten fotoshoots op, maakten social media content en schreven blogs. Terwijl we bezig waren met de fotoshoot leerden we de meubels beter kennen, wat voor inspiratie zorgde voor de blogs en positieve invloed had op het adviseren van klanten.

Op locatie aan het werk bij Kris van de The Webshop Studio
Op locatie aan het werk @ The Webshop Studio
Hoe kun je een bedrijf beter leren kennen dan wanneer je op de werkvloer rondloopt.

Ondersteuning in drukke periodes

En soms is het gewoon gezellig om op locatie te werken. Tuurlijk kan het werk ook achter mijn eigen bureau gedaan worden, maar kiezen we ervoor om toch samen in één ruimte te werken. Bij een van mijn opdrachtgevers ondersteun ik haar in drukke periodes. Omdat we beide als we freelancer werken, is zo'n dagje samen werken niet alleen productief maar ook gewoon gezellig.


Op mijn locatie

Sommige opdrachtgevers zoeken juist een beetje rust en dan is er ook nog een optie om bij mij op kantoor te werken. Ik heb meerdere bureaus staan waar we aan kunnen werken. Met uitzicht op de weilanden en even weg van de stad, zitten we echt even samen op ons werk-eiland om samen een opdracht te knallen!


Ben je opzoek naar een vormgever maar heb je niet genoeg projecten om een vaste vormgever aan te nemen? Ik word graag jullie flexibele vormgever, zowel vanaf mijn eigen werkplek als op afspraak bij jullie op kantoor. Interesse? Neem dan contact met mij op!

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page