top of page
  • Foto van schrijverCarmén Huisman

Vrijwilligerswerk voor De Hospicegroep

Al bijna een jaar werk ik als vrijwilliger voor De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop als vormgever. Ik was al een tijdje opzoek naar een manier om mijn kennis en kunde te delen op vrijwillige basis. In deze rol kan ik mijn bijdrage leveren aan het mooie en dankbare werk wat de Hospicegroep doet. In de blog van deze week vertel ik je hier graag meer over.


Stukje over mij in de nieuwsbrief van april 2019

De Hospicegroep biedt aanvullende zorg en ondersteuning in de laatste levensfase, bij de mensen thuis of in één van hun hospicewoningen. De huiselijke sfeer en de persoonlijke aandacht zijn hun grootste kracht. De Hospicegroep werkt met ruim 125 vrijwilligers en is gevestigd in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.


Mijn moeder werkt als coördinator bij De Hospicegroep en zo nu en dan kwam de vraag of ik haar even kon helpen bij grafische dingen. Ik kan mij herinneren dat de eerste opdracht bestond het ontwerpen van een poster. Vanuit deze vragen, groeide mijn betrokkenheid bij de stichting. Ik leerde steeds meer de huisstijl kennen en vond mijn eigen weg binnen hun stijl. Sinds begin dit jaar ben ik officieel vrijwilliger voor de stichting. Ik ontwerp van alles voor ze zoals: nieuwsbrieven, Facebook banners, kaarten, posters, brieven, uitnodigingen en nog veel meer.

Vanuit deze vragen, groeide mijn betrokkenheid bij de stichting. En sinds begin dit jaar ben ik officieel vrijwilliger voor de stichting.

Wat geregeld terug komt, zijn de nieuwsbrieven. In totaal heb ik nu 9 nieuwsbrieven mogen ontwerpen waarvan 8 voor intern gebruik en 1 voor extern. De interne nieuwsbrief wordt zorgvuldig gevuld en opgemaakt met content speciaal voor de vrijwilligers en wordt per mail verstuurd. Zo blijft iedereen op de hoogte van de actualiteiten. De externe nieuwsbrief wordt per post verstuurd en is gemaakt voor een groter publiek. Bekijk hier de externe nieuwsbrief die ik heb mogen ontwerpen.


Ontwerpen is mijn grootste passie, ruim 9 jaar geleden begon ik aan mijn opleiding. Ik heb in al die jaren zoveel gedaan en geleerd. Het delen van mijn kennis en het ontwerpen voor een stichting die zoveel doet voor anderen, voelt goed. Een tijdje geleden heb ik heb een deel van de opdrachten voor De Hospicegroep gebundeld in een portfolio boek (zie foto hieronder). Altijd leuk om weer even door te bladeren!


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page